EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

Miért jó üzlet jó embernek lenni?

Az önkéntesség egyre nagyobb elismerést kap világszerte, amivel nem csak a támogatott szervezeten, közösségen és embereken segíthetsz, hanem jelentős haszonnal jár rád nézve is. 3 pontban magyarázzuk el miért.

1. Szakmai tapasztalatszerzésre való lehetőség

Ha épp most tervezel belépni a munkaerőpiacra, vagy esetleg a visszajutás a cél, abban az esetben jelentős szerepet tölt(het) be az önkéntes munka. Ha fiatal pályakezdő vagy, akkor segíti abeilleszkedést a munka világába, valamint értelmes és értékteremtő tevékenységvégzésre ösztönöz. A pályaválasztásod, a karriered elindítása és építése szempontjából is értékes lehet, ha önkéntesként tevékenykedsz, hiszen egyúttal tanulsz is és szakmai gyakorlatra teszel szert.

2. Kapcsolati tőke bővítése, illetve a közösséghez való tartozás erősítése

Az önkéntes munka által a közösségi életben való részvételed erősítheted. A formális és informális kapcsolataid építésére és gazdagítására (ismeretségi köröd kiszélesítésére) is alkalmas terep, hiszen az önkéntesség során kapcsolatba kerülsz azokkal az emberekkel, akiken segítesz és akikkel együtt teszed mindezt. A másokkal való közös munka egy közös cél érdekében a csoporthoz való tartozás érzését is támogatja.

3. Személyiségfejlődés és a társadalmi felelősségvállalásban való részvétel

Bizonyított, hogy az önkéntesség a szemléletformálásban, az életminőség javításában, illetve a szolidaritás, az összefogás erősítésében is közrejátszik. Az önkéntes munka során megismered önmagad egy adott szerepkörben, a társadalom hasznos és értékes tagjának érzed magad, ezáltal nő az önértékelésed és az elégedettséged, magabiztosabbá és stabilabbá válsz. A felelősségvállalás révén pozitív változást idézhetsz elő mind a társadalomban, mind önmagadban.

Forrás: businessandcafe.blog.hu

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

A balatoni halász története

Elolvasom

Imával bánatban, örömben

Elolvasom

Ajánld fel 1%-od!

Elolvasom

Ünnepelje a református egység napját 1%-ával!