Adója 1%-val támogassa ön is A Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát!

Ismét növekedett az egyszázalékos támogatás

Hatvankét millió forinttal növekedett az idén a Magyarországi Református Egyház (MRE) szolgálatának támogatására felajánlott összeg. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előzetes tájékoztatása szerint 2016-ban ötezerrel nőtt a személyi jövedelemadójuk (szja) egy százalékával egyházunkat segítők száma.

A NAV közzétette honlapjána 2016. rendelkező év érvényes szja egyszázalékos felajánlásainak nem végleges adatait. A kimutatásban azon kedvezményezettek (egyházak és civil szervezetek) tételes adatai szerepelnek a 2016. szeptember 1-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2015. adóévi (2016. rendelkező évi) szja egyszázalékos rendelkező nyilatkozataikban, és a javukra legalább száz forintot ajánlottak fel.

Eszerint idén tavasszal 233 259 fő jelölte meg adóbevallásában kedvezményezettként egyházunkat, s ilyenformán 977 125 777 forinttal támogatta szolgálatunkat. Az előző évhez képest 5 251 fővel nőtt a felajánlók száma (+ 2,3 %), 61 862 462 forinttal pedig a felajánlott összeg mértéke (+ 6,76 %). Kis mértékben, de folytatódott tehát a 2014-es visszaesést követő tavalyi növekedés.

A civileknek felajánlható egyszázalékos támogatásból részesülő szervezetek száma is nőtt idén, 25 118-ról 25 800-ra. A Bethesda Gyermekkórház alapítványának idén 61 084 303 forintot ajánlottak fel.

Személyi jövedelemadónk egy százaléka több, mint egy szám: az adakozás egy formája. Segítségével támogathatjuk az egyházunk keretein belül folyó társadalmi szolgálatokat, szociális munkát, oktatási-nevelési tevékenységet, egészségügyi ellátást és közösségi életet. Felajánlásaikat köszönjük!

Kommunikációs Szolgálat

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

Zugló református szíve

Elolvasom

Több, mint kezelés

Elolvasom

Adóbevallási tervezet magánszemélyeknek

Elolvasom

Rádióspot

Elolvasom

Több, mint egy szám

Elolvasom

Több, mint játék