EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

A nulla forintos felajánlás is fontos

A nulla forint adót fizetők egyszázalékos felajánlása is fontos segítség az egyházaknak – mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Magyar Távirati Irodának (MTI).

Bogárdi Szabó István hangsúlyozta, hogy az egyházak a számukra felajánlott összegeken túl kiegészítő támogatásra is jogosultak az összes befizetett szja egy százalékának mértékéig, ebből a kiegészítésből pedig nem a felajánlott összeg nagysága, hanem a rendelkezők számának arányában részesülnek. Ezért fontos, hogy azok is rendelkezzenek adójuk egy százalékáról, akik valamilyen okból adófizetési mentességet élveznek.

A református püspök elmondta: valamennyi egyház számára fontos, hogy tagjai rendelkezzenek adójuk egy százalékáról, de a felekezeti arányok miatt értelemszerűen a római katolikus és a református egyháznak van a legnagyobb potenciális adózó bázisa. Ezenkívül ez a két egyház tartja számon a legnagyobb arányban azokat, akik vagy mert sok gyermeket nevelnek, vagy mert kevés a jövedelmük, nem kell, hogy adót fizessenek.

Bogárdi Szabó István kitért arra: tavaly a tényleges felajánlók száma nőtt a korábbi évekhez képest, a felajánlott összeg azonban az adócsökkentés miatt kevesebb volt. Ha azonban többen rendelkeztek volna nulla forint adójuk egy százalékáról, magasabb lett volna a kompenzáció összege.

Hozzátette: mindenkinek hálásak, aki tavaly vagy korábban nyilatkozott, és mindenkit arra kérnek, hogy idén is nyilatkozzon.

 A személyi jövedelamadó egy plusz egy százalékát az elmúlt években az adózók nagyjából fele ajánlotta fel, erről idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, május 20-áig lehet rendelkezni az adóbevallási formától függetlenül.

Forrás: MTI, fotó: Kovács Tamás

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

A balatoni halász története

Elolvasom

Imával bánatban, örömben

Elolvasom

Ajánld fel 1%-od!

Elolvasom

Ünnepelje a református egység napját 1%-ával!